Новият Brabus 700 е Merc-AMG E 63 на стероиди

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

08 Sep 2017

Заводският Mercedes-Benz E-клас е една от най-интелигентните коли на планетата. Със солидна доза самоуправляващи функции и най-близкото до изкуствен интелект, което машина с ДВГ може да ни предложи, той е символ на интелигентна инженерна мисъл и милиарди, вложени в разработка. Инженерите на Mercedes-Benz са се трудили в продължение на много безсънни нощи, за да изчислят точното съотношение на въртящ момент, размер на гумите и свирепост на електронните системи, за да се получи онова съчетание заради което толкова често наричат собствениците на тази марка пенсионери.

И в този лиричен момент от разказа на сцената се появяват автомобилните гамени от Brabus с техните коне, коне и пак коне.

Базовата версия има 612 к.с. и 850 Нм, които определено не са скромни, но чудовището тук е със 700 коня и 900 Нм.

Благодарение на тях ускорението до 100 км/ч се случва в рамките на 3,2 секунди, като пакетът ще се предлага дори за комбито. Каква подигравка със спокойния семеен живот. Засега максималната скорост е ограничена на 300 км/ч, но Brabus работи по дори по-бързи версии.

Изпускателната система е толкова невъзпитана, че се е наложило добавянето на бутон „Прибирам се, скъпа”, с който терорът над съседите да бъде ограничен в законните изисквания. Интериорът от кожа, алкантара и хладен метал също заслужава своето внимание, разгледайте го в галерията ни.
 

Първородната Godzilla!