Honda Urban EV е гениална, малка градска кола. По-къса е от Jazz и се движи на ток

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.
  • 1972 Honda Civic MkI 1972 Honda Civic MkI

13 Sep 2017

Докато почти всички големи марки демонстрират еко наклонностите си с футуристични концепции и дори изчанчено изглеждащи серийни електрички, Honda показва Honda Urban EV. Колата също се движи само на ток, но дизайнът и е силно повлиян от първото поколение Civic, разбира се пречупен през призмата на съвремието. И, за щастие, дизайнерите на марката.

Вижте я само – супер семпла, компактна, без нищо излишно, количката създава усещане за лекота и липса на напрежение. Единственото напрежение е електрическото, което кара Urban EV да се придвижва напред и назад. Автомобилчето е с 10 см по-късо от новия Jazz, a най-якото е, че серийната му версия ще е готова през 2019-та.

При заводската кола най-вероятно няма да има външни дисплей (предната „решетка“ и лайсната отзад), но тези вътре може да останат. Във вратите има по един, изобразяващ образа на съответната външна камера заместваща страничното огледало.

Мощност и пробег? Honda не са казали нищо по въпроса, но TopGear UK загатват за около 100 к.с. и пробег съпоставим с този на Nissan Leaf – около 320 км. Давайте Honda, направете тази кола!

Първородната Godzilla!