Представяме ви новото Volvo XC40. Може да пращате „ключа“ му на приятели по телефона

  • Представяме ви новото Volvo XC40. Може да пращате „ключа“ му на приятели по телефона

21 Sep 2017

Най-малкото SUV на Volvo е и най-иновативното на пазара. Колата е първата на шведите, която е базирана на изцяло „електрическа“ платформа – тоест, техниката и е специално разработена да се разбира прекрасно и само с батерия и електромотор. Откъде е взета тазибаза? Lynk & Co 01 на компанията-майка Geely.

В началото обаче Volvo XC40 ще се продава с D5 дизелов мотор и бензиновия Т4. Малко по-натам в него ще дебютира и новия 3-цилиндров турбо мотор на марката, а също версия хибрид и напълно електрическа.

Дизайнът. Видимо супер изчистен и сходен с този на XC90. Разбира се вътре не е толкова луксозно, но колата е супер изчистена и дори в базовото си изпълнение ще идва с дигитални контролни уреди, централен тъч, двузонов климатик и ELD фарове. Обърнете внимание и на ориентацията на таблото – то е обърнато към шофьора.

Друго „първо при XC40“ е т.н. дигитален ключ. Автомобилът ще може да се отключва и подкарва, чрез смартфон, а платформа за споделяне ще позволява на собственика да го споделя с приятели. ‘Care by Volvo’ абонаментът пък е пакет от най-различни електронни услуги, в това число и правото каращият му да ползва друга кола Volvo 12 дни в годината. Яко.

Първородната Godzilla!