Nissan Leaf… Nismo. Точно така, електрическият хеч става ел. хотхеч, поне визуално

  • Галерия със 7 снимки. Колата няма да е само с десен волан. Галерия със 7 снимки. Колата няма да е само с десен волан.

03 Oct 2017

Nismo, спортното подразделение на Nissan, което прави бруталния GT-R по-брутален минава на ток??? В този случай да, но това е само началото. Нека обясним. За сега Leaf Nismo е само концепция, която Nissan показа в Токио за да види реакциите на публиката. Ако колата събере достатъчно положителни отзиви, бам – ще я видим и в серийно производство. И както виждате, в нея няма нищо концептуално, освен надписа ‘concept’.

Промените спрямо стандартния нов Leaf са предимно оптични – няма камери, вместо огледала, джантите не са 25-инчови, а вътре няма триъгълен волан. Колата на практика е готова за магазина. Ъпгрейд в мощността? За сега няма, което не значи, че то е изключено, когато колата започне да излиза от завода. Припомняме, че новият Leaf генерира 150 к.с. и 320 Нм, така че нищо чудно да видим и Nismo с около 170+.

Но не е ли светотатство Nismo да пипа и електрички? Няма начин, ясно е че светът отива на там, а вижте какво направиха от AMG с хипер хибрида Project One. Освен това, задвижването на следващото поколение Nissan GT-R R36 също ще разполага с електрически компоненти. Разлгедайте галерията, след което кликнете на новия Leaf за материала.

Много практичен и интересен!