Този Fiat 500 Abarth е дело на Vilner. Мощен е 145 коня и е по-италиански от оригинала. Галерия и видео

  • Галерия от 16 снимки. Галерия от 16 снимки.

17 Oct 2017

Италианците могат да се поучат на дизайн от България. Хах! Звучи, като майтап, но истината е че едно серийното производство, особено на масов модел, не позволява особена свобода на мисълта на дизайнерите. И точно в такива моменти се намесват хора, като Атанас Вилнер и неговото едноименно арт студио.

В случая Вилнер е разработил дизайн за този Fiat 500 Abarth, който да подчертае италианския произход на колата, както и да скрите голяма част от твърдите пластмаси в купето. Флагът на родината на марката е основен детайл. Той преминава през предния и задния капак на колата, като също така е „отразен“ и вътре под формата на супер фино изпълнение от кожа. Само вижте стелкие – комбинация от кожа и алкантара, на която е избродирано и логото на специалното изпъленние ‘595’. През тях минава и въпросният флаг.

Друго? Седалките са пременени в същия стил, като флагът минава само през лявата страна, за да може да е виден за собсвеника – „Той все пак седи най-често зад волана,“ казва Вилнер. Коланите вече правят впечатление с калсическия си червен цвят, а като комплимент Vilner са изработили и стилна чанта, съставена от същите материали вложени в купето. Презрамката реално е лента за предпазен колан, катарамите са карбонови, а на страниците на аксесоара е избродирано готиното лого ‘595’.

Готин детайл е и италианският флаг изработен от кожа и „скрит“ под подлакътниците на корите на вратите. Подобно хрумване имаше и в българския Sin R1 (кликнете на колата долу), където доланта част на козирката на уредите пред шофьора бе декорирана с българското знаме.

Резултатът? Малката осичка е станала още по-италианска, а качеството на идеята и изработката са изпълнени с типичната за Vilner педантичност. И за да е сигурно, че това е Abarth, ателието са добавили още една лепенка с надпис в горната част на предното стъкло, а спойлерът в края на покрива е декориран с червен, кариран флаг.

Лукс от Китай!