Този McLaren F1 е на девствените 239 км и никога не е регистриран. Продава се и върви в комплект позлатени инструменти

  • Галерия с 33 снимки. Галерия с 33 снимки.

18 Oct 2017

Можем да кажем две почти сигурни неща за този жълт McLaren F1. Първото е, че вероятно това е единственият F1, който все още не е бил регистриран и единственият с такъв смешен пробег. А второто е, че скоро тази кола ще се превърне и в най-скъпият McLaren F1 продаван някога. За сега рекордът e 15,6 милиона долара за сребрист екземпляр на 15 500 км, от първи собственик, така че този в ‘Dandelion Yellow’ има всички шансове да задмине тази сума, с неизвестен марж.

Пробегът на автомобила реално е навъртян при следпроизводствения тест, а в салона може да видите фабричните покривала за защита при доставка. Още повече, че бъдещият собственик няма да получи само колата, но и доста „аксесоари“ към нея. Като например уллтра редкият и изработен специално за ролята му на комплимент към McLaren F1 TAG Heuer, никога неразопакован, на чийто циферблат пише и номера на шасито на кореспондиращия автомобил – в случая 060.

Но това не е всичко. Комплектът включва също шкаф с инструменти Facom, както и малък комплект позлатени (съвсем сериозно) гаечни ключове. Също така конкретната кола е била поръчана с опции, които така и не били поставени и които също ще бъдат предадени на новия собственик. Това са резервния LM ауспух, допълнителен волан в стил GTR, комплект стелки за пасажерсите места, както и лента за предното стъкло.

Много практичен и интересен!