Карахме 25 коли за един ден, участвахме в теста на Auto Bild за „Златен волан“. Кратка галерия и инфо


27 Oct 2017

Колегите от Auto Bild България ни поканиха на ежегодния си масов тест на колите-претенденти за титлата „Златен волан“. Ден извън офиса, на Боровец, с над 20 нови возила за каране на разположение. Нямаше причина да откажем.

Кой беше още там? Легендата на българския автомобилен спорт, изключително уважаваният от нас г-н Илия Чубриков, както и пилоти, като Ясен Попов и дрифт шампиона Алекс Язов, известни хора, като Наско от БТР, основателят на D2 Митко Кърнев и основателят на арт студиото Vilner Наско Вилнер. Вероятно пропускаме личности, но нека да споменем само няколко впечатления от събитието.

Возилата всъщност бяха 25, като всеки имаше възможност да кара която кола иска, в рамките на предварително определено тестово трасе, достатъчно дълго за базово запознанство с качествата на машините. След теста всеки попълни форма за оценка по различни критерии, като тази информация ще бъде обработена от екипа на Auto Bild и дестилирана в резултати.

Какво ни направи най-силно впечатление? BMW M550d xDrive е брутално способна кола с 4 турбини, 400 коня и 760 Нм, интериорът на новото Volvo XC 60 е страхотно място, Peugeot 5008 е супер просторно и има много добра настройка на окачването, Suzuki Ignis е симпатична малка количка, а Range Velar? За него пуснахме отделен тест.

VW Arteon пък изглежда страхотно и се оказва и доста просторен, дизелът с 240 коня е супер, а 4Моtion системата го държи стабилно дори в условията, в които карахме – влага и паднали листа. Insignia-та на Opel също бе също с двойно предаване и 2-литров турбо мотор с 260 коня. Колата стои, като залепена за пътя, а ускорението е повече от изненадващо.

Карахме и Citroen C3 Aircross, който ни хареса с откровеността си – много добро съотношение цена/качество, а мигачите му звучат, като мотива от Time на „Пинк Флойд“. CX-5-ицата на Mazda е още по-рафинирана, с още по-добър салон, а по това отношение Audi Q5 играе в своя собствена лига, а новият Civic на Honda обръщаше доста глави.

Това бяха само част от колите-участници, като резултатите и победителите ще се разберат на 23 ноември, на церемонията по награждаването в хотел Метрополитън, София. Резултати, на които може да повлияете и вие, като дадете своята оценка, чрез онлайн формата на AB.

Първородната Godzilla!