Този прекрасен 1995 Mercedes-Benz E 60 AMG е на 70 хил. километра и се продава за 135 хил. евро

  • Галерия с 50 снимки. Галерия с 50 снимки.

10 Aug 2020

Както знаем, този пробег за W124 означава, че колата е тъкмо разработена, а видимото състояние на този Mercedes-Benz E 60 е прекрасно. Цветът е доста ефектният и рядък 568 Signaalrood, а под предния капак работи масивната 6-литрова версия на V8 мотора M119, която генерира 381 к.с. и 580 Нм. Приказка.

Може да се каже, че колата е неразличима от нова, идва с пълния комплект литература, кожа, ел. стъкла. шибедах и, всъщност екстрите са без значение – това е E 60 AMG, една от най-харизматичните и редки коли на Mercedes-Benz правена някога. Това е кола, към която никой не трябва да бъде безразличен и която всеки дори малко вълнуващ се от автомобили човек, трябва дълбоко да уважава. Защото W124 е един от най-истинските модели на Mercedes-Benz правени някога, а Е 60 AMG, най-мощната и ексклузивна модификация излизала някога от завода на Mercedes. И от този на Porsche.

E 60 AMG е де факто топ версията на вече топ версията E 500, кола в чиято разработка взима участие и Porsche. Кола която се е сглобявала на ръка в продължение на 18 дни и кола, която е деляла една производствена линия с... Audi RS2, първото супер комби и също машина с иконичен статус. Питате ли Porsche за Е 500 и те ще ви отговорят с „Jaa, der Typ 2758“, както документално водят колата в Щутгарт.

Казано с други думи, ако имате парите и си търсите вечна класика, потърсете номера на AutoLeitner. А ако ги нямате, но се радвате на E 60, разглеждането на 50-те снимки от галерията е напълно безплатно, каквито са и мечтите.

Първородната Godzilla!