Porsche 911 Carrera T е по-леко с 20 кг, защото идва с по-малко шумоизолация, без задни седалки и стерео

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

30 Oct 2017

Porsche предлага доста версии за ентусиасти и е радостно, че марката успява да задоволи почти всеки вкус. Хората искаха 911 GT3 с ръчни скорости – Porsche им дадоха възможност да изберат такова с фейслифта 991.2 (кликнете на червеното GT3 за галерията и инфото). После пък добавиха и Touring Pack към списъка с опциите на GT3, с който отпада задния спойлер, като при GT3 TP кутията е само механична. Супер.

Porsche 911 Carrera T най-новата „маниашка“ кола на немците и за разлиакa от останалите GTS-ки, GT3-ки и така нататък, е базирана на най-базовата модификация на 911 – Carrera. Което означава, че отзад работи 3-литровия 6-цилиндров боксер с 370 к.с. и 450 Нм, а предаването е само задно.

С добавката Т обаче идват още… по-малко неща. Porsche са махнали втория ред за седене, както и стереото и навигацията, които обаче могат да инсталират без доплащане. Триъгълните прозорчета и задното стъкло са направени от олекотено стъкло, воланът е минималистичен без никакви бутони, а средите на седалките са текстилни. Супер.

В резултат на олекотяването са свалени 20 кг от масата на стандартната Carera. Това означава 1425 кг за Carrera T, ако гледате данните по DIN системата или 1500 кг, ако гледате резултатите от EU начина на измерване. Серийно T идва със 7-степенната механична кутия, при която обаче са скъсени предавателните числа, а опционално може да се поръча и PDK кутия (+20кг).

Друго? Ами, Carrera T идва серийно и с по-способното шаси PASM, а срещи доплащане се предлага системата за завиване на задните колела, която принципно е налична от Carrera S нагоре. В динамично отношение: 0-100 за 4,5 сек и 4,2 с PDK и Sport Chrono, a максималната скорост е 293 км/ч с ръчни и 291 с двойния съединител. Що се отнася до цената, Porsche 911 T започва от 107 553 хил. евро в Германия, което значи с около 8 повече от исканите за базовата Carrera пари. Осем бона в света на Porsche са пари за семки, така че предложението изглежда честно.

 

Първородната Godzilla!