Сбогуваме се с G-класата с версия с ръчни прозорци за 103 хил. евро

  • Галерия със 7 снимки. Версията Professional е брутална демонстрация на възможностите на 40-годишния всъдеход Галерия със 7 снимки. Версията Professional е брутална демонстрация на възможностите на 40-годишния всъдеход
  • G500 идва с целия лукс, който инженерите са успели да натъпчат в кубчето G500 идва с целия лукс, който инженерите са успели да натъпчат в кубчето
  • G350d Limited Edition G350d Limited Edition
  • Ръчни стъкла и никакви глезотии. Добре дошли в 2017... Ръчни стъкла и никакви глезотии. Добре дошли в 2017...

07 Nov 2017

Краят на една ера наближава. След близо 40 години Mercedes ще спре от производство легендарната G-класа. Епохалният всъдеход, превърнал се в икона на офроуда, след това в не особено престижна икона на мутренските времена, но надживял и тях, за да влезе в новия век все така непоклатим, най-накрая е на финала на живота си.

След Final Edition за G65, сега Benz пуска още една серия ограничени модели, този път за по-разпространените модификации. Тя се казва Limited Edition и се предлага за G350d, G350d Professional (лишения от лъскави глезотии модел в галерията) и G500.

Новият вариант включва нови цветове, специално оборудване и разбира се безброй табелки.

G350d Limited Edition идва в черно Mocha с акценти в полиран алуминий, спортен пакет, 19-инчови колела AMG с титаниев завършек, затъмнени прозорци и акценти от стомана. Интериорът добавя кожа напа със светлокафяви шевове и аудио система Harman Kardon.

Простичко изглеждащата версия Professional идва в синьо China и със стоманена предна броня, предпазители на мигачите, рейки на покрива и пакет за офроуд. Интериорът е от материя, която може да миете лесно и с подгряване на всички седалки. Срещу малко над 103 хил. евро тази версия идва с ръчно отварящи се прозорци и без екран за инфоразвлекателната система. Успокояващото е, че може да я закарате на почти всяко място на земната суша. И да се върнете от там.

G500 Limited Edition идва в цвят Platinum Magno, опционален пакет Chrome и бели шевове в интериора. Тя очаквано е с най-високото ниво на оборудване и съответно най-високата цена.

От всеки от трите варианта ще бъдат направени по точно 463 броя в чест на вътрешнозаводския номер на модела. В интериора на всеки от тях откриваме надпис Schöckl proved since 1979, който препраща към планината край Грац, Австрия, където G-класата се прави и тества.

Цените очаквано са драматични и включват надценка от 20к евро за щастието да притежавате едни от последните произведени G на планетата. G350d Limited Edition е ваша за 123 хил. евро, Professional струва ок. 104 хил. евро, а G500 – 140 хил. евро. Поръчайте сега и ще ги имате през януари.

Първородната Godzilla!