Новото колело на AMG струва 7109 евро. Познайте защо?

  • Галерия с 9 кадъра на кола и колело. Зелени и бързи. И скъпи. Галерия с 9 кадъра на кола и колело. Зелени и бързи. И скъпи.

11 Nov 2017

Поводът е юбилеят на Mercedes-AMG. А подаръкът – най-доброто от двата свята – този на четири и на две колела. Поне така ни уверяват от AMG. Двуколесното произведение на изкуството се казва Rotwild R.S2 Limited Edition (на практика създател е велосипедната марка Rotwild) и е вдъхновено от чудовищния GT R. Този на Mercedes, не онзи на Nissan, който с пише с тире.

Серията е ограничена до 50 броя, всеки с етикетче за 7109 евро. Немските колела Rotwild не са евтини по принцип, но защо точно такава цена? Ами всъщност заради времето за обиколка на „Ринга” на AMG GT R – 7:10,9 минути...

Двуколесното е ръчно произведено с изобилие от карбонови детайли, благодарение на които теглото е запазено минимално. 29-инчовите карбонови капли позволяват „отлично ускорение и подобрено спиране”. Добре-е-е.

Единственият проблем е, че колекционерите, които ще се сдобият с прекрасния Rotwild R.S2 Limited Edition, едва ли някога ще го карат...

Много практичен и интересен!