Новият CLS на Mercedes е почти тук!

  • Тийзър плюс снимка на част от интериора. Тийзър плюс снимка на част от интериора.

19 Nov 2017

Mercedes-Benz ще покаже новия CLS след точно осем дни (в понеделник, 27 ноември) и подгряването с тийзъри току-що започна. Слоганът на модела е „Оригиналът - подобрен”, което е ясна препратка към факта, че първото поколение CLS създаде този автомобилен клас преди 12 години.

Единственото изображение на третото поколение четириврато купе от Щутгарт показва колата отпред, за съжаление при изключени прожектори на осветлението. Въпреки това ясно се вижда, че на сцената е застанал могъщ силует, който продължава дизайнерската линия на марката, наложена от актуалните C, E и S.

Може да очаквате загладени линии на мястото на по-острите при предшественика. Интериорът ще получи всичко най-добро от Е-класата, включително двата екрана на инфоразвлекателната система и новите кръгли вентилационни отвори.

Платформата също е тази на Е-класата, но името CLS ще бъде запазено. Двигателната гама още не е потвърдена, но очакваме два бензинови и три дизелови варианта. Бензиновите ще бъдат четирицилиндров с 295 к.с. и шестцилиндров с 362 к.с. Ако сте почитатели на черния цвят на пистолета за зареждане, то за вас ще бъде шестакът в два варианта – с 281 и 335 к.с. или по-скромния четирицилиндров мотор с 241 к.с.

Версията, която истински ни вълнува, обаче, е тази с означение AMG. Според слуховете този път те ще са цели три. CLS 63, разбира се, ще присъства, задвижван от 4-литровия V8 с около 600 к.с. Под него ще се предлагат новите CLS 53 и CLS 43, за които все още нямаме повече подробности.
 

Много практичен и интересен!