Могъщият McLaren 720S GT3 идва през 2019

  • Вижте в галерията ни първите скици на McLaren 720S GT3 Вижте в галерията ни първите скици на McLaren 720S GT3

23 Nov 2017

Почитатели на McLaren, имаме горещи новини. Щом снегът се стопи, McLaren започва тестове на новото си пистово чудовище – 720S GT3. Целият сезон 2018 ще бъде използван за финални настройки на колата и първите клиентски отбори ще получат готовото купе за сезон 2019.

И това не е всичко. McLaren започва изграждането на специални състезателни представителства, които ще предлагат пистовите машини на компанията. Част от програмата предвижда създаването на нов GT шампионат и програма за развитие на пилоти още от 2018.

720S GT3 ще се задвижва от олекотена версия на 4-литровия битурбо V8 на компанията, свързан към 6-степенна последователно наредена скоростна кутия. Колата ще наследи успешния 650S GT3, който вече има богато портфолио от титли, включително в Азиатските серии Льо Ман, Австралийския GT шампионат и Blancpain Endurance Cup.

Собственият шампионат ще бъде за клиенти, които искат да направят първи стъпки в състезанията. Колите ще се сервизират изцяло от механици на McLaren, а за участниците остава само да хванат самолета за някои от най-известните европейски трасета.
 

Първородната Godzilla!