Hero Extreme 150 с турбина: най-бързият мотоциклет за доставки на пица

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

28 Nov 2017

„Купихме само яйцето, турбината и задната гума,“ казва Марк от VR Customs. „Всичко останало беше пръснато из мазето, остатъци от минали проекти“. Марк работи с приятел на име Алан, но двамата не се определят, като основатели на професионално ателие: „Ние сме просто ентусиасти, които обичат да правят мотори“.

За база е използван не особено известния и… читав Hero Extreme 150, индийско производство. Марк и Алан сменят почти всичко, дори рамата, като само двигателят остава непроменен, защото това било условието в надпреварата заради която двамата правят байка.

Непроменен двигател, но със завинтен към него турбо кит. „Със 150 кубика и турбина, моторът не може да се нарече плашещ,“ казва Марк, но със сигурност принудителното пълнене го прави дооста по-можещ. Моделът принципно се ползва от разносвачите на пица, така че този моторът на VR Customs определено може да се нарече, като най-бързият такъв.

Вилката е от Suzuki GSX-F750, както и предният спирачен апарат също е от Suz-ито. Къдравият диск е от Honda CRF, откъдето е и предната 17-ка. Отзад е отишъл оригиналният апарат на Hero Extreme в комплект с диск от CRF, а джантата е 18-ка. Ретро сликът M&H Race отзад придава готин вид на байка, докато отпред се търкаля Metzeler Racetec.

Първородната Godzilla!