Новата Mazda 6 блесна в Лос Анджелис с 250 к.с.

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

30 Nov 2017

За разлика от другите големи японски компании, като Toyota, Nissan и Honda, Mazda не разполага с отделна марка за по-луксозните си варианти. Така че влага най-доброто, на което е способна, в моделите със собствената си емблема. Това съвсем не е толкова лошо, защото новата „шестица“ е учудващо елегантен и луксозен седан.

Трябва да направим уточнението, че колата от снимките е американската версия (представена току-що на автосалона в Лос Анджелис), но европейската няма да се различава драматично като дизайн. В Европа обаче е малко вероятно да видим 2,5-литровия двигател Skyactiv G с 250 к.с. („227, ако не сте заредили премиум гориво“, четем в прес съобщението).

В подкрепа на идеята, че високите нива на оборудване на Mazda 6 са по-търсени, компанията отговаря с нови седалки от кожа напа, дървени апликации в интериора и опционални вентилирани и подгрявани седалки. Нов 8-инчов сензорен екран служи за управление на вече познатата инфоразвлекателна система на марката. Не намерихме инфо по въпроса дали Mazda продължава да държи на принципа си, че сензорният екран е активен единствено при спрял автомобил.

В Щатите новата Mazda 6 стартира на цени от 21 хил. долара. В Европа очакваме колата на автосалона в Женева през март.

 

Първородната Godzilla!