Project Panther е преоблечено Lambo Huracan. Очакваме 640 коня и 3 секунди до 100, а дизайнът е на румънец

  • Галерия с 3 изображения. Галерия с 3 изображения.

12 Dec 2017

А самото ателие на име Ares Design, което е базирано не къде да е, а в Модена и оглавявано от не кой да е, а от Дани Бахар, бившият и скандален шеф на Lotus. Дизайнът на колата пък е дело на румънеца Михай Панатеску, завършил в Италия, с награда за дизайн от конкурс нa Peugeot още от 2007-ма.

Дизайн, който изглежда доста добре. Project Panther е нещо, като съвременна интерпретация на култовото De Tomaso Pantera, а шасито е взето от Lambo Huracan. Дани казва от „2017 Lambo Huracan,“ като не уточнява модификацията, но е много вероятно да става въпрос за супер версията Performante, която заби рекорд на „Ринга“. Преди Porsche да го бие с най-бруталното 911 правено някога – GT2 RS.

Та, ако приемем, че под готините италиански дрешки с ретро заигравки се крие Huracan Performante (кликнете на него за галерията и данните), това означава атмосферен 5,2 V10 със 640 к.с. и 600 Нм и ускорение от 0-100 км/ч за около 3 секунди. В момента Project Panther (това вероятно е работното име) се подлага на финални тестове (в това число и краш) в Модена, като след това се очаква да бъдат разпространени техническите параметри, както и тези за обема на кратката серия.

Много по-добра от предишната?