Джеръми Кларксън не харесва Merc-AMG GT R. Колата била прекалено стабилна и не съсипвала гумите...

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

18 Dec 2017

Ако сте гледали втория епизод от втория сезон на The Grand Tour, значи сте видели и епичните кадри на зеления Merc-AMG GT R. И сте чули как Джезата оплюва колата, мнение, което споделят и неговите колеги Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Мнение, което е прекалено крайно, но не и неочаквано – свикнали сме да чуваме и виждаме гръмки неща от високия (и шумен) британец.

Какви са неговите аргументи против най-мощната версия на Merc-AMG GT, кола която според нас изглежда, звучи и се движи страхотно? Едната критика на Джезата е към двигателят – мощният 585 к.с. 4-литров битурбо V8. Кларксън уточнява, че същият мотор в Merc-AMG E 63 S генерира 612 к.с. и не вижда причина да е с 27 коня по-малко в най-злобното GT. Освен, че скоро ще има по-мощен вариант, което обезсмисляло GT R.

Другата критика е, че колата е прекалено… стабилна. Хах!

„Не купуваш Merc-AMG за да поставяш обиколки на писта, а за да правиш шум и пушек през завоите. Но най-лошото е, че за пръв път завършвам снимките на AMG със същите гуми с които съм започнал“. 

А малко преди това казва, че колата се управлява, скоростната кутия сменя феноменално, но най-доброто нещо са спирачките. Тоест, че колата е много добра, но въпреки това Кларксън не познава човек, който би искал да я купи. Поредното изхвърляне на скандалния водещ или аргументите му наистина са основателни?

Първородната Godzilla!