11 години TopGear България! Изданието отбеляза празника с мощно парти в RockIT

  • Галерия с 39 снимки. Галерия с 39 снимки.

02 May 2018

Буквално с мощно парти, защото автомобилите на голяма част от гостите можеха да се похвалят с 300-400-500 и нагоре конски сили. Това бе и идеята на колегите от българското издание на TopGear – да съберат готини хора, в готин бар с готина музика, а отпред да се наредят готини коли. И мотори. Sofia Riders също присъстваха мощно, което е показателно за нарастващия интерес на публиката и към байковете.

Как мина? С приятни коктейли, дегустация на нова биричка (доста приятна), мощна музика на живо и – разбира се – с адски много разговори за автомобили и мотори. Там беше Митко Кърнев от D2, Филип Лазаров от bri4ka, както и неколкократните ни шампиони Крум Дончев, Григор Григоров, Павел и Васил Жекови, Алекс Язов, Любомир Мечков.

Специален гост на събитието бе и легендата на българския моторен спорт Илия Чубриков и неговата съпруга. Огромен респект!

Екипите на шоуто „Луда надпревара” и  „Премиум рали – София Свети Влас“ също бяха там, а групата ‘Hammerhead’ пък забиваше от сцената на RockIT за всички. По случайност или не, името на бандата съвпада с един от завоите на прочутата писта на култовото британско шоу BBC TopGear.

Колите? Представителна извадка на най-доброто в България. Aston Martin Vanquish, Lamborghini Aventador и Huracan, McLaren 720S, BMW i8 и M2 (с което дойдохме ние), Ferrari 458 Italia, Maserati Ghibli, Porsche 911 GT3 и още возила, които може да видите в обилната галерия.

Фотография: Тони Тончев и Ивелин Солаков

Лукс от Китай!