'Смъртоносни машини' ще включва най-епичните автомобилни преследвания. Вместо коли ще има мобилни градове. Видео

  • Галерия с 6 кадъра от трейлъра Галерия с 6 кадъра от трейлъра

19 Dec 2017

Видеото по-долу представлява първия трейлър на филма Смъртоносни машини (Mortal Engines), който очакваме след приблизително година – на 14 декември 2018. Адаптацията на романа със същото име е дело на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс  (Джаксън трябва да ви е познат от „Властелинът на пръстените“, „Хобит“) и поставя действието в постапокалиптичен свят, в който цивилизацията е унищожена от катаклизъм. Хората, които са оцелели, се придвижват по Земята и живеят в мобилни градове. Трейлърът не дава кой знае каква информация, но от това, което виждаме, тези градове много напомнят минни камиони на стероиди. Във видеото ще станете свидетели как Лондон поглъща някакво селце, което безуспешно се опитва да му се изплъзне в крайно неравностойно, но затова пък грандиозно, преследване.

Изглежда епично и напомня на смес между „Лудия Макс“ и „Воден свят“, но в сухоземен вариант. Лондон очевидно е голям подвижен хищник (не можем да преценим дали се задвижва от чудовищен двигател с вътрешно горене или някакъв тип енергия от бъдещето).

Филмът е вдъхновен от романите на британския автор Филип Рийв от серията „Градове хищници“. Том Натсуърти (Робърт Шийън) е жител на Лондон, който се натъква на бегълката Хестър Шоу (Хера Хилмарсдотир). Повече засега не знаем…

Режисьор е носителят на „Оскар” за специалните ефекти на „Кинг Конг“ Крисчън Ривърс, а 14 декември 2018 изглежда толкова далече!

 

Първородната Godzilla!