Крис Харис опъва Lambo Huracan Performante. Видео

  • Галерия с два кадъра от видеото, които допълнихме с още десет стилни фотографии на колата Галерия с два кадъра от видеото, които допълнихме с още десет стилни фотографии на колата

24 Dec 2017

Наложи се да чакаме неоправдано дълго, за да видим Крис Харис зад волана на Lamborghini Huracan Performante. Вероятно водещият на TopGear не е имал интерес към колата, защото тя не спада към дрифт оръжията, които той обича да управлява? Така или иначен, тестът най-накрая е тук и предлага чудесни 4 минути, с които да разнообразите празничните дни. Липсва достатъчно дим от гуми, но пък е налице истинска скорост.

Крис кара Performante на пистата „Нокхил” – „доста технично трасе”, както се изразява самият водещ. В ревюто си той набляга на изумителната активна аеродинамика на колата (750% по-добра от тази на нормалния Huracan). Мощността също е увеличена с 30 к.с., а масата е по-малка – 1382 кг, което представлява олекотяване с 40 кг.

Най-бързото Lamborghini на „Нюрбургринг” може да се похвали и с титлата „Най-мощен Huracan, правен някога”. Мда, инженерите от Санта Агата досега не бяха развъртали десетцилиндровата атмосферна 5,2-литрова машина до такива високи – 640 к.с. е мощността на Murcielago след обновяването. Завидното число е било възможно, благодарение на използването на титаниеви клапани, нова изпускателна система и оптимизация на всмукателните елементи. Освен споменатата мощност, налице са и 600 Нм, 70% от които са налични още от почти празните 1000 об/мин.

 

Първородната Godzilla!