Ха, новият кемпър на Mercedes е базиран на X-класата

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

06 Jan 2018

Не сме особено навътре в историята на кемпърите на Mercedes, но знаем, че компанията прави такива от няколко десетилетия. Обикновено са просторни и доста големи къщи на колела. Не и този.

Benz току-що представи новия си кемпър, базиран на също новия пикап X-клас. Колата изглежда доста забавно и по всяка вероятност не предлага особен простор. Но поне може да ви изведе до места, където нормален кемпър не би си и помислил да отиде.

„Жилищната” част е изработена от специализираната в тази област фирма Tischer. Тя дава възможност дори двуметрови хора да се изправят и предлага легло с напълно приличната широчина от 1,50 метра. Тройният диван лесно се превръща в двойно легло, налична е и малка кухня с котлони на газ. Ако щете вярвайте, но на гърба на X-класата има дори баня и тоалетна.
В галерията ще откриете също изцяло оборудван кухненски модул, разработен от специалистите в... правенето на подвижни куни от VanEssa. Той тежи 250 кг и дава възможност да приготвите най-вкусната лазаня. Или мусака.
Mercedes има и други предложения в класа на кемпърите, които също сложихме в галерията. Може да не разбирате защо гигант като Mercedes се впуска в класа, но в Германия караваните и кемпърите са изключително популярни с около 50 хил. продажби годишно.
 

Първородната Godzilla!