BMW измисли зареждане по време на дрифт. Видео

  • Галерия с 5 кадъра от видеото Галерия с 5 кадъра от видеото

08 Jan 2018

Зареждане по време на дрифт? Защо не, след като има зареждане по време на полет. Не би следвало да е по-сложно, нали? Идеята е на BMW и е само едно от нововъведенията на компанията по време опита за нов рекорд на Гинес за дрифт. BMW ще покаже въпросния опит утре (9 януари 2018). Като имате предвид, че старото M5 държеше рекорда за най-дълъг дрифт, то очакваме наследникът му закономерно да счупи въпросния рекорд и също така да детронира постижението от 165 км на Джеси Адамс с Toyota GT86. В интернет открихме и други опити, претендиращи за най-дългия дрифт, като старият рекорд на миналото M5 беше 82 км. Любопитно е кой точно рекорд са атакували баварците?

Предишните постижения бяха направени с увеличени резервоари за зареждане, но досега никой не се е опитвал да долива гориво по време на опита. Инженерите на BMW явно са имали доста свободно време през празниците, защото са изобретили цяла нова система, която включва две M5 и много смел механик с маркуча за гориво.

От видеото научаваме, че дрифтът продължава осем часа, което поставя и други въпроси. Вече знаем как е ставало зареждането, но как е издържал шофьорът и как са решавани някои деликатни въпроси от личен характер, без колата да спира дрифта си?

Отговорите очакваме във видеото утре!

 

Първородната Godzilla!