Обещаното видео: BMW M5 срина дрифт рекорда и зареди пет пъти в движение

  • Галерия с 5 кадъра от видеата Галерия с 5 кадъра от видеата

09 Jan 2018

Има опасност да обвините BMW в записването на най-безсмисления рекорд на Гинес, но нима въпреки това не е яко!? Четириврат седан с двойно предаване едва ли е първият ви избор, ако трябва да избирате кола за рекорд за дрифт, нали?

Само че точно това е колата, която американското подразделение на компанията използва, за да си върне първото място в странната дисциплина „Най-дълъг дрифт в продължение на осем часа”. Новият рекорд? 374,1 км, което е около три пъти дължината на досегашния и прави средна скорост от около 47 км/ч. И за да е по-интересно, по време на осемте часа колата е била зареждана точно пет пъти, без изобщо да спира. Това се случва с помощта на още едно M5 и двама много храбри мъже – един зад волана и друг – висящ от задния десен прозорец.

Повече за опита ще откриете в готините видеа ще видите долу. Очакваме и коментарите ви по темата, която разбуни духовете във Facebook: дали при последните зареждания рекордьорската кола не нарушава дрифта за части от секундата след сблъсъка с „цистерната”...

 

 

Първородната Godzilla!