2018 MINI Cooper S идва с два съединителя и британски флагове в стоповете

  • 2018 MINI Cooper S идва с два съединителя и британски флагове в стоповете

10 Jan 2018

MINI обнови най-компактните си модификации, тоест направиха го BMW, като сега колите са още по-британски. Или поне на вид. И понеже сме фенове на марката, най-вече на въпросните „най-малки“ модификации, не толкова на Countryman, ги разгледахме с любопитство.

За да е пределно ясно, че колата е британска, стоповете светят с флага на родината. Фаровете също са променени или поне опционалните матрични LED, които са новост за MINI, а отвътре виждаме нов волан, тапицерии, разцветки и апликации, като последните може да поръчате по ваш вкус – харесвате си името, пращате го на дилъра и във фабриката пускат 3D принт с него, който залепят за таблото на колата ви. Или пък отвън до мигачите отстрани.

Супер, а техническите новости? Всички двигатели от гамата работят с по-високо налягане на впръскването, а дизеловите имат и подобрения по турбините. В резултат колите харчат малко по-малко, a базовият 1,5-литров мотор с 3 цилиндъра на MINI One, е с 10 Нм по-способен. С цел намаляване на масата пък BMW вече ще слагат карбонови капаци в двигателния отсек, вместо досегашните пластмасови кори. Сериозна новост е и опционалната 7-степенна скоростна кутия с два съединителя.

Първородната Godzilla!