1971 Mercedes-Benz 280SE 3.5 W108 или… 2018 Merc X-Class 220 d? Цената е една и съща!

  • 56 великолепни кадъра на двете машини 56 великолепни кадъра на двете машини

12 Jan 2018

Или почти една и съща, защото Merc X-Class 220 d у нас започва от малко под 58 хил. лв. без ДДС (надали ще са много хората, които няма да си спестят последното), а въпросният W108 е обявен за 27 500 евро, което прави малко под 54 хил. лв. Да, въпросът е абсурден и никой, който се е заровил из ценовите листи на Silver Star, в търсене на цифрите за модификациите на X-Class, няма да се двоуми. Или поне двоумението няма да е между първия пикап на Merc и продаващия се в autoleitner.nl прекрасен 1971 Mercedes-Benz 280SE 3.5 W108.

Факт е обаче, че цените на автомобилите втора ръка често се определят от фактори като търсене и имидж, както и от доста други субективни такива, което също може да се нарече абсурд. Но е факт, който е „наличен“ откакто съществува този вторичен пазар. Казано накратко - такива са правилата на играта.

Още повече, че за мнозина хардкор фенове на марката е меко казано странно, че под ламарините и кожата си Merc X-Class реално е Nissan Navara, който се сглобява в Барселона. Това обаче не го прави лош пикап, даже напротив, а „благородното“ докосване от немците е повече от убедително. В днешния глобален свят на унифициране на платформите с цел ефективност и оптимизация на разходите, това е нещо нормално, независимо дали ни харесва или не.

И да си дойдем на въпроса. Какъв е вашият избор?

Супер истински Benz от 71-ва или много по-съвременен автомобил на марката, който е и по-практичен, по-тих и по-гаранционен?

Първородната Godzilla!