Ето го Audi RS 6 Седан. Което Audi не произвежда и затова някой си направи сам

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки

21 Jan 2018

BMW има много ясна стратегия по отношение на М моделите си. Вече не прави комбита, защото най-големият им пазар е Щатите, а там не обичат комбита. Audi също има много ясна стратегия за RS моделите си. Вече не прави седани, защото най-големият им пазар е Европа, а на нашия континент повече обичаме бързите комбита. Ето защо M5 и RS 6 Avant успяват да живеят без да си пречат.

И все пак има много почитатели на Audi, на които липсата на потентен седан над S6, пречи. За тях идва този тунинг пакет. Добре де, не е точно тунинг пакет. На практика това е седанът S6, на който е имплантирана задвижващата система от RS 6 Performance. Собственикът не просто е имплантирал 4-литровият битурбо мотор с 605 к.с., но и записва спринт до 100 км/ч за 3,4 секунди – с 0,3 секунди по-бързо от актуалното комби RS 6.

Вероятно максималната скорост също ще се доближава плътно до стандартните 280 км/ч на комбито (305 км/ч с пакета Dynamics).

Изглежда яко и е едно от редките доказателства, че принципът „Направи си сам“ е повече от успешен, когато става въпрос за стилни и бързи Audi-та.

Вижте и най-новото ни видео с 5-те най-четени статии на 2017-та! Заслужава си да му отделите няколко минути

 

 

Лукс от Китай!