Liberty Walk посегна и на Aventador. Отново.

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

23 Jan 2018

В каталога на Liberty Walk отдавна присъства пакет за Lamborghini Aventador. Дванайсетцилиндровото Lambo обаче отново намери мястото си там и то с доста по-агресивен тунинг. Според нас една от най-красивите италиански коли е прекалено хубава, за да се подлага на толкова брутално вмешателство. От друга страна явно клиенти има. И явно промените им харесват, щом са склонни да се разделят с 55 520 долара за новите детайли, изработени от подсилени с въглеродни влакна полимери.

Въпросните нови детайли включват брони, преден капак с отвори за охлаждане, прагове и задно крило с размерите на Токио. Ново пневматично окачване ще добави към сметката 9500 долара, джантите също не са част от първоначалната сума.

За добро или лошо японците не са се докосвали до 6,5-литровия V12. Тежащият 235 кг звяр развива 700 к.с. без никаква турбо намеса и изисква да качите до 8250 об/мин, за да ги имате. Въртящият момент от 690 Нм е тук още при 5500 об/мин. При версията S, представена преди около година, споменатите обороти достигат още по-акустично примамливите 8400 об/мин за максималните 740 к.с.

А може би предпочитате по-земно и практично всекидневно Lambo, в което кучето спокойно да спи на задната седалка? Тогава цъкнете на този жълт Urus.

Първородната Godzilla!