Уилям Дънлоп ще кара Yamaha YZF-R1M и YZF-R6 в TT 2018 на остров Ман

  • Галерия с две снимки: Уилям Дънлоп с новия си отбор Temple Golf Club. Галерия с две снимки: Уилям Дънлоп с новия си отбор Temple Golf Club.

02 Feb 2018

Леко уточнение в началото, за тотално незапознатите с TT и известните имена там. TT е съкращение от Tourist Trophy, вероятно най-опасното мотоциклетно състезание на планетата, както и най-старото, датиращо от 1907-ма година. То се провежда на о-в Ман, немного голямо парче земя, част от архипелага Британски острови, намиращ се в Ирландско море, между Великобритания и Ирландия. Състезанието представлява…, всъщност, по-добре гледайте промо видеото долу.

Новината в случая е, че Уилям Дънлоп ще кара мотоциклети Yamaha. Моторите са R1M и R6, като R1-ициата ще натиска в класовете RST Superbike, PokerStars Senior и RL360 Quantum Superstock за отбора на Golf Club Yamahas. По-малката шестотка в ще кара за Caffrey International в Monster Energy Supersport състезанията.

Кой е Уилям? По-малкият брат на Майкъл Дънлоп, който миналата година спечели Senior TT (най-якото) състезание със Suzuki. Двамата са синове на Робърт Дънлоп, също шосеен състезател (загинал през 2008 в квалификациите за Nort West 200, също супер атрактивно шосейно състезание), който пък бе брат на Джой Дънлоп – абсолютна легенда на о-в Ман и ТТ. Чакаме надпреварата с нетърпение, датите са 26 май – 8 юни.

Първородната Godzilla!