Бруталният McLaren Senna, първо видео с изумителните детайли

  • Галерия с 32 снимки. Галерия с 32 снимки.

12 Feb 2018

Съвсем скоро публикувахме подробен материал за колата, както и кратко видео, което обаче прилича по-скоро на тийзър. А сега Carfection буквално са се докоснали до мега автомобила и ни предлагат 11-минутен клип с всички изумителни детайли.

Припомняме, че McLaren Senna е най-бързата кола на марката правена някога и НЕ Е хибрид. На борда няма тежки батерии и електромотор. Задвижването е поверено на 4-литров битурбо V8 със смайващите 800 к.с. – сериозно развитие спрямо агрегата в 720S. Същото е числото и за въртящия момент – 800 Нм. Въпросното изобилие от числа се насочва през 7-степенната скоростна кутия с два съединителя, която McLaren сам разработва.

Сухото тегло от 1198 кг е несравнимо с никой друг в класа. Това са 85 кг по-малко от 720S. За сравнение без течностите Koenigsegg Agera RS тежи 1295. Останалите са далеч по-близо до 1,5 тона и дори над тази отметка.

McLaren спестява най-вълнуващите числа за динамиката на колата, но това не ни пречи да поспекулираме. Задвижваният от 916 к.с. P1 тежи 1395 кг. Допускаме, че хибридът ще ускорява до 100 км/ч по-бързо от Senna, но когато говорим за спринт до 200, за четвърт миля и най-вече за времена за обиколка, Senna ще има сериозно предимство. 200 кг в тегло и пет години в областта на разработката на спирачни системи и гуми са си доста.

Първородната Godzilla!