Новото Peugeot 508 идва с нощно виждане и без рамки на вратите


22 Feb 2018

Стъклата потъват във вратите и над тях остава… нищо. Липсата на рамки е универсален белег за завиждане на купетата, напоследък и при гранд купетата, а Subaru „не ги слагаше“ дори на Impreza.

Новото Peugeot 508 също няма рамки на вратите, а силуетът му напомня този на купе – колата е висока едва 1,4 метра. Французите са направили върховия си седан доста по-спортен (поне визуално), като дизайнът прави паралели с концепцията Instinct от миналата година.

Peugeot казват, че автомобилът е морален наследник и на модела 504 и 504 Coupe, откъдето идва и „навикът“ за поставяне на моделното означение на носа на колата. Интериорът също е забележителен и видимо не отстъпва на луксозните немски предложения – фина кожа, метални решетки на говорителите, дигитално табло, новото 508 определено прави впечатление.

Колата идва с множество асистенти, в това число и с такъв за нощно виждане. Системата осигурява видимост на разстояние 200-250 метра, като „прожектира“ образ на 12,3-инчовия дисплей заместващ аналоговите уреди. Колата може да се поръча и с активно окачвае, което е стандартно при изпълнението GT. 

Що се отнася до моторите, те са в общо шест модификации. Бензиновите версии са с обем 1,6-литрови с мощност 180 и 225 к.с., а дизеловите са 1,5 и 2,0, с мощности 130, 160 и 180 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 8-степенна автоматична. Разгледайте галерията, след което може да кликнете на това доста яко 'stance' 505. 

Лукс от Китай!