„Горещ, по-горещ, Corsa GSi“. Opel пуска „топла“ версия на хеча с култовото означение

  • Opel Corsa GSi се завръща. Още една снимка на малкия „топъл“ хеч . Opel Corsa GSi се завръща. Още една снимка на малкия „топъл“ хеч .

26 Mar 2018

Така Opel промотират новата Corsa GSi, като по-гореща от горещата, но реално модификацията с култовото означение ще се позиционира непосредствено под OPC. Колата ще ползва компоненти от окачването на топ версията с 1,6 турбо и 207 коня, но какъв точно мотор ще работи в GSi, още не е ясно. Може би 1,4 турбо с около 150 коня? Има логика, но явно ще разберем на по-късен етап.

Що се отнася до дизайна, предницата на Corsa GSi е на практика идентична с тази на OPC. Спирачките на първата са с червени апарати, джантите 18-инчови, а отзад и двете модификации ползват идентичен спойлер. GSi обаче е една идея по-скромна с единия и ауспух, за разлика от бронята с две стърчащи тръби при OPC.

Интериорът? Opel не ни дават снимка, но казват че ще бъде подобаващо спортен. Опционални седалки Recaro, кожена топка на скоростния лост, спортен волан и алуминиеви педали. Разгледайте двете снимки на колата, след което ще видите и две на версията OPC (синята Corsa), за сравнение. След това пък може да кликнете на тази Insignia GSi горе, модификацията с която реално Opel възроди култовото трибуквие. А накрая кликнете на тази култова 1987 Manta GSi, която се продава за 34 500 евро. 

 

Лукс от Китай!