Една смачкана Carrera и автоморга за суперавтомобили, която замисля. Галерия

  • Галерия с 27 снимки. Галерия с 27 снимки.

03 Nov 2018

Lotus Esprit Turbo стои с отрязан покрив, а в близост „спи“ привидно запазено Bentley Continental Flying Spur, което обаче се оказва потърпевшо от сериозен пожар в двигателния отсек. На метален стелаж е надвиснало обезобразено 911, някога гордо носело страничните си лепенки Carrera, а под и над него са „нанизани“ няколко Boxster-a.

„Имаше повече Porsche Boxster-и, отколкото можех да преброя“, казва Крис Полит, авторът на снимките и статията в Petrolicious.com.

Какво е това място? Автоморга в Уигън, Великобритания, която „специализира в областта“ на редките и скъпи автомобили. Bentley Flying Spur, Ferrari 348, Porsche 928, Carrer-и, разкъсани парчета от фибростъклената каросаерия на TVR Tuscan, в съседство със остатъците от Ford Focus RS MkI. Гледката е замисляща.

И дори не толкова тъжна. Не тъжна заради съдбата на тези коли, а по-скоро замисляща за съдбата на техните собственици, на техните шофьори. Защото колкото и хиляди и дори милиони да струва един автомобил, функционално той си остава една не особено сигурна кутийка, която – в случая с тези екземпляри – е била способна да се движи доста бързо. Карайте внимателно и разгледайте галерията.

Първородната Godzilla!