Jaguar F-Pace току-що се сдоби с версия SVR с 550 к.с.

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

28 Mar 2018

Ако още не сте сигурни, че SUV породата е превзела света, то нека да дадем пример с Jaguar. До днес английската марка е продала 132 000 броя от кросоувъра F-Pace – повече коли, отколкото е реализирала от всичките си модели общо за 2011 година. И как решиха да отбележат добрата новина? С още по-бърза версия на F-Pace. Тя се казва SVR и разчита на 5-литров V8 с 550 к.с. и 680 Нм. Това значи спринт до 100 км/ч за 4,1 секунди и максимална скорост от 283 км/ч. Спирачната система е подобаващо подсилена – предни и задни дискове с диаметър от 395 мм.

Най-готиното е, че Jag не се е подвел по досадните финтифлюшки, спойлери и стикери, задължителни за най-бързите версии на повечето конкуренти. Не, SVR изглежда достатъчно скромен, за да мине за двулитров дизел. Аеро промените са фини и точно дозирани, нови отвори за охлаждане са добавяни внимателно, главно за спирачките и малко в предния капак. Единствено огромните червени апарати на спирачките издават с какво си имате работа.

Налични са нови епохално големи 22-инчови джанти. Предните са по-леки с по 2,4 кг от предишните, а задните – с по 1,7 кг. Амортисьорите са по-твърди от тези на останалите версии на F-Pace. Освен това SVR звучи по-добре, благодарение на нова изпускателна система с променливи клапи. За първи път в модела Jag слага електронен активен заден диференциал. Добавете към него електрическото серво, адаптивно окачване и разпределение на въртящия момент, и 4G на борда за до осем устройства, за да разберете, че F-Pace определено е в крак с модата на 2018.

Лукс от Китай!