Новата Toyota RAV4 е ръбата и готина

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

31 Mar 2018

Може текстът за новата Toyota RAV4 да не е най-вълнуващото нещо, което ще прочетете днес, но малкият кросоувър на Toyota неслучайно е най-продаваният SUV на тази планета, така че си заслужава да продължите да четете… Петото поколение RAV4 идва в началото на 2019 и носи съвсем нова дреха, която постепенно ще обхване цялото портфолио на марката. Платформата също е съвсем нова, казва се TNGA, което е абревиатура на вълнуващото съчетание Toyota New Global Architecture. Колата е с 30 мм по-дълго междуосие и с цял сантиметър по-широк интериор, за да компенсира страхотните мускули, които сте направили във фитнеса.

Надвесите са по-къси, което със сигурност ще впечатли точно 0% от клиентите, които използват RAV4 за офроуд. Във всеки случай малко по-умело справяне с лек до среден релеф не е във вреда никога, дори ако тези умения се използват предимно за справяне с бордюри и легнали полицаи.

Говори се за два нови двигателя – 2,5-литров в съчетание с електромотор, и двулитров. Естествено и двата са бензинови, Toyota вече обяви, че спира да продава дизели в Европа. Засега не се дават повече данни за тях, но не очаквайте нещо супер вълнуващо…

Много практичен и интересен!