Audi e-tron Vision Gran Turismo Concept е такси с 815 коня, което вдига сто за 2,5 секунди

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

10 Apr 2018

Точно така, такси. Както подсказва името, колата първоначално е разработена в дигитален вариант за култовата игрова поредица за PlayStation 4, като от Audi Sport са решили да направят и истинска. Одобряваме.

Audi e-tron Vision Gran Turismo Concept е изцяло електрически автомобил с три мотора, които генерират общо 815 к.с. и вероятно доста стабилен въртящ момент, който не се споменава в прессъобщението. Там обаче се казва, че колата тежи 1450 кг – иначе казано предлага съотношение мощност/маса от 562 кг/тон. Стоварващият се моментално въртящ момент пък, с любезното съдействие на сцеплението на четирите гуми, позволява спринт от 0-100 км/ч за 2,5 секунди.

Такси? Да, автомобилът ще изпълнява ролята на такова по време на Formula E, а дебютът ще бъде в Рим на 14 април, което е само след няколко дни. Сега само остава да видим кога Audi ще пуснат и сериен електрически заместител на R8. Дали немците скоро ще изкарат конкурент на Rimac C_Two? Надали толкова мощен, но със сигурност появата на спортна електричка с емблема с четири кръга е сигурна. Разгледайте галерията на Audi-то, след което кликнете на мощния 1914 коня хърватски суперавтомобил.

Първородната Godzilla!