Rimac C_Two е хипер електричка с 1914 коня и интериор правен в България. Вдига сто за под 2 сек

  • Галерия с 35 снимки. Галерия с 35 снимки.

08 Mar 2018

Ако не сте чували за Rimac, значи не се интересувате от автомобили. Хърватската марка направи една от най-бързите електрически коли на планетата, а освен това и снабдява Koenigsegg с управляваща електроника за тяхната Regera. Vilner пък, базираното в София ателие, изработва дизайна и самите компоненти от салоните на всеки един Rimac.

Новият Rimac C_Two идва с епохални характеристики. По един електромотор за всяко колело, обща мощност 1914 коня (поздрави за феновете на ПФК „Левски“) и дори още по-бруталните 2300 Нм, който се стоварват върху гумите Pirelli P Zero на момента. Ускорение от 0-100 км/ч: 1,97 секунди; 0-300 км/ч: 11,8 сек. А за феновете на класическия драг, C_Two прави четвърт миля за 9,1 секунди. Максимална скорост: 412 км/ч.

Хипер показателите се нуждаят от сериозна батерия, с каквато Rimac са снабдили C_Two. Тя е с капацитет 120 кВтч, които са достатъчни за пробег от 650 километра, според компанията производител. Функцията и за бързо зареждане - 250-киловатов източник - пък позволява „напълване“ на 80% само за 30 минути.

Салонът? В случая Vilner са решили (заедно с Rimac) кокпита в кафяво и светло синьо, комбинация която работи учудващо добре. Интериорът е страхотен, формите виждате са начупени, а карбонът преобладава. Нямаме търпение да видим C_Two в действие, като хърватите ще произведат 150 броя. Разгледайте галерията, след което вижте и тази Tesla Model X, чийто интериор също е дело на Vilner.

Първородната Godzilla!