300 коня и двойно предаване за малкия Jag XE 300 Sport

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

19 Apr 2018

Jaguar представи новия XE300 Sport. Симпатичният седан идва със споменатите в името си коне и 400 Нм от най-мощния четирицилиндров двигател на марката. Той се намества под шестцилиндровия XE S и ще се радва на по-малка маса върху предния мост, която да компенсира по-малката мощност. Любопитното е, че пак за разлика от любимия ни XE S със задно предаване, новият 300 Sport идва с двойно. Това позволява спринт до 100 км/ч за 5,6 секунди.

Дизайнът е приятно пипнат в посока повече агресия, но без да се губи елегантният костюм на седана. Добавени са небрежни матирани черни „ревери“ – детайли в предните отвори за охлаждане и престилки. Новите 19-ки и 20-ки също са разработени специално за модела. Цветните варианти са малко, но поне червеният изглежда доста убедително. Той се казва Caldera Red, а останалите са Yulong White, Indus Silver и Santorini Black.

В галерията ще видите колата върху ледена пързалка. Причината е, че двойното предаване ѝ позволява да завърти по-бърза обиколка от олимпийския шампион по кънки Сандор Лиу… Яко!

Много практичен и интересен!