Mercedes-Maybach Ultimate Luxury SUV е свръхлуксозен кораб на колела

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

20 Apr 2018

Mercedes-Maybach ни подгрява от седмици за появата на новия си свръхлуксозен кросоувър. Но този път изисканото подразделение на щутгартската компания успя да надмине себе си. Признаваме, че очаквахме просто по-луксозна версия на GLS, с лъскави джанти, скъпа кожа в интериора и лаково покритие за няколко десетки хиляди. Но това тук е съвсем нова кола, и то елегантна като костюма на Дитер Цетче.

Свръх седанът (защото практически това е седан с повдигнато окачване) изтече няколко дни преди официалната си премиера на 25 април. В интерес на истината колата изтече не някъде другаде, а в сайта на Mercedes и бързо беше свалена от там. Лимузината на кокили се възползва от дизайна на концептуалния Mercedes-Maybach Vision 6 и използва същата радиаторна решетка. Интериорът е не по-малко впечатляващ с вградени в дървените апликации диодни линии и обещаната скъпа бяла кожа в интериора. Комплектът за чай добре подчертава, че тази кола, дори да е способна на това, никога няма да ускорява вихрено, да влиза с вратите напред в завой или да демонстрира по друг начин плебейски навици.

Според британските медии задвижването на прототипа ще бъде изцяло електрическо с не по-малко от 750 к.с. от 80-киловатчасова батерия, осигуряваща 500 км пробег. По-реалистична изглежда версията на китайците, според която корабът ще се задвижва от битурбо V8 с около 500 к.с.

И в двата случая обаче може да приветстваме един от най-елегантните SUV модели в момента, който по всяка вероятност ще вгорчи доста живота на Bentayga и идващия скоро Rolls Cullinan.

 

Лукс от Китай!