Mercedes-Benz X-Class. Първата от нов вид? Галерия и видео

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

30 Apr 2018

Първата. Първият. Тези думи се повтарят на няколко пъти в официалния пресматериал за Mercedes-Benz X-Class, първият пикап на марката (като изключим абсурдния и готин G 63 AMG 6x6, който така или иначе вече не се произвежда). В пиар текста пише също, че колата е „първият интелигентно свързан средноразмерен пикап в света“, който предлага „първият мултифункционален тъчпад в класа си“. Както и, че X-Class е „първият пикап с навигация с функция за информация за трафика в реално време“. А също, че е и „първият пикап, разполагащ с прекрасни способности за каране както на пътя, така и извън него“. Доста първи неща.

Колата определено привлече вниманието ни, не само заради обещанията на марката. Тя предизвика и супер голям интерес сред вас, нашите читатели, нещо, за което съдим по първата ни нoвината за X-Class в сайта ни. Тя има над 83 хил. прочитания, с което е в топ 20 на най-популярните материали в DizzyRiders.bg. С толкова обещания и цифри, просто нямаше как да подминем модела. Взехме Mercedes-Benz X-Class във версията X 250 4Matic и най-високото ниво на изпълнение ‘Power’. Та, какво представлява първият пикап на Merc? 

Подготвихме ви видео по темата, като тук ще кажем няколко неща, които не казваме там. А именно, че в реалния свят на никой не му пука, че автомобилът е базиран на Nissan. Факт, който може би дразни пуристите, но няма да попречи на продажбите на автомобила. Няма, защото добрата техническа база на Navara е пипната с „комфортната“ магическа пръчица на Mercedes-Benz. Или по-точно казано, инженерният и маркетингов отдел на немците са си свършили работата добре, за да получим достатъчно фин (за пикап) и респектиращ автомобил, който е и добре представен в медийното пространство.

Наистина ли е първата от нов вид, X-Class? Може да се каже, но с леки изключения, защото това, което направиха Merc с първия си пикап от години се прави от тунинг фирмите. Не липсват и серийни луксозни возила от този тип, но те са по-големи и живеят в САЩ. Именно затова X-Class е едно от най-интересните нови предложения в сегмента, което тествахме с помощта на Prestigio и нашите приятели от Bike Center. Приятно гледане!

Първородната Godzilla!