Вижте новия Rolls-Royce Cullinan преди всички останали. Колата изтече в интернет, а от Rolls не са доволни

  • Галерия със 7 изображения. Галерия със 7 изображения.
  • А това е Bentley Dominator от 1995-та, което Алхамади посочва, като доста сходно с Cullinan. А това е Bentley Dominator от 1995-та, което Алхамади посочва, като доста сходно с Cullinan.

10 May 2018

И по-точно през Instagram. Сайтът Jalopnik публикува снимки на колата, които са качени в социалната мрежа от някой си господин Абдала Алхамади от Саудитска Арабия. Човекът явно е имал достъп до предпремиерно вип представяне на Rolls-Royce Cullinan, първият SUV на британската марка.

Все още няма официална информация, нито снимки на Cullinan, така че можем да базираме впечатленията си само на тези изображения. Колата определено е голяма, прилича на останалите коли от гамата на Rolls, вадещите се от багажника седалки, изглеждат доста удобни за… риболов.

Първият SUV на Rolls определено ще се радва на сериозна популярност в Близкия Изток, което е известно на BMW Group (майката на Rolls-Royce). Не случайно въпросните изтекли снимки са от вип представяне на колата сред потенциални и – както се оказва – фактически клиенти на Cullinan. Колкото до нас, хората, които нямаме планове да купуваме Rolls SUV, ще трябва да почакаме още малко за пълната информация около задвижването, размерите и цените.

Освен самата кола, интересни са и някои от описанията към снимките на Алхамиди. Като например при основната, на която се вижда целият Cullinan. В превод от английски текста гласи: „Какво им става на пиар отдела на Rolls-Royce? Те изпращат лични съобщения на хората, да свалят от мрежите снимките на техните нови SUV-та! Хора, вие не сте първата фирма от която изтичат снимки и информация… и какво точно е изтекло? Ядрено оръжие? Вирус, който ще ни затрие? Извънземни от Марс? За какво е цялата тази драма. Това е просто кола и вие не сте първите, които правите такава. Действията ви са голяма черна точка за вашия пиар екип. Надявам се някой от генералните директори да предприеме сериозни мерки по въпроса… Снимките вече са изтекли и са разпространени по цял свят, така че спрете да се държите, като агент 007. Заемете се да проверите как са изтекли, вместо да ни изпращате лични съобщения. Разочарован съм от RR и техния пиар екип.“ С това завършва излиянията си г-н Алхамиди.

Първородната Godzilla!