Volkswagen ни представя най-бързия Golf GTI. Модификацията се казва TCR и вдига 264 км/ч

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

11 May 2018

VW Golf GTI TCR се води концепция, но реално в него няма нищо концептуално, освен факта, че все още не е пуснат в производство. Колата е вдъхновена от състезателния Golf TCR, „туристическата“ състезателна машина на волфсбургци, и – ако се поръча без ограничителя на скоростта (VW значи сериозно мислят за серийно производство) - е най-бързият Golf GTI.

Динамиката? Ускорение от 0-100 км/ч за 6,2 секунди и максимална скорост 264 км/ч. Никак не е зле. Трансмисията е единствено 7-степенна DSG, а 2-литровоият TSI генерира 290 к.с. и 370 Нм, като вторите са налични още от раните 1600 об/мин.

Освен премахването на скоростния ограничител, опционалният спортен пакет на TCR включва също готини 19-инчови джанти, титаниева изпускателна система Akrapovic, както и снишено с 20 мм окачване с електронно контролирани амортисьори (DCC).

Колата изглежда супер, въпросът е обаче дали бихте я предпочели пред Clubsport S, който може да се вземе с ръчни скорости (GTI TCR е само със 7 DSG), но пък няма задни седалки? Или пък пред Golf R, който е с 310 коня и двойно предаване?

Лукс от Китай!