Новото Audi S8 лети по “Ринга” с V8 от Porsche с 540 к.с.

  • Галерия с 9 снимки от папарашкия лов край Галерия с 9 снимки от папарашкия лов край

24 May 2018

Audi S8 беше засечено от папараците (конкретните снимки са на колегите от Carscoops) по време на високоскоростни тестове на “Нюрбургринг”.

Луксозната лимузина в най-бързото си изпълнение лесно ще бъде различавана от стандартните варианти по четирите ауспухови накрайника и новия дизайн на задната броня. По-внимателното вглеждане разкрива и уникален за модела дифузьор.

Джантите със съвсем тънък слой каучук по тях също ще бъдат уникални за S8. Не сме сигурни, че тези на снимките ще са серийните, честно казано ни изглеждат по-малки от очакваното. Първоизточникът на двигателя е Porsche Panamera Turbo. Там същият битурбо V8 с обем 4 литра е способен на 550 к.с., докато при Audi ще има с 10 по-малко. Все пак вътрешната йерархия трябва да бъде запазена. Въртящият момент ще бъде 767 Нм. Ако неофициалните данни са верни, то новото S8 ще е отслабнало с около 100 кг спрямо своя предшественик и ще развива 100 км/ч за около 4 секунди преди да се устреми към максимални близо 300 км/ч. На по-късен етап можем да очакваме S8 Plus с хибридното задвижване на Panamera Turbo S E-Hybrid и около 640 к.с. “Обикновеното” S8 ще дебютира на автосалона в Париж тази есен.

 

Много по-добра от предишната?