1000-конният Mercedes-AMG Project One се появи в Монако. За кратко.

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

01 Jun 2018

Мина малко повече от половин година от премиерата на фантастичния Mercedes-AMG Project One без да чуем нищо ново за потенциално най-бързата кола в света в момента. Изградена с идеята да бъде болид от F1 за пътя, Project One обещава да счупи всички пистови рекорди за серийни модели. Задвижването е от 1,6-литров V6, много близък до двигателя на болидите на Хамилтън и Ботас. Четири електромотора вдигат общата мощност на системата до над 1000 к.с.

Колата беше засечена тази седмица в Монако, при това изглежда става въпрос за серийната версия. Все още машината не е тръгнала по уличното трасе в княжеството заедно с болидите, а пристига на борда на автовоз, вероятно за частно представяне пред платежоспособната местна публика. Mercedes едва ли търси нови клиенти, тъй като още преди месеци бе обявено, че целият предвиден тираж от 275 екземпляра е разпродаден. Вероятно хипермашината е била показана пред бъдещите си собственици по време на състезанието за Гран при на Монако.

Наблюдателни анализатори коментират голямото разстояние между колелата и каросерията и опровергават слуховете, че става въпрос за ново окачване. По-скоро на снимките виждаме резултата от допълнителни тампони в окачването за предпазване по време на транспортирането.

Когато доставките започнат, Merc-AMG Project One ще е едва първата от няколко хиперколи от ново поколение. Той ще бъде последван от също толкова немислимо бързия Aston Martin Valkyrie и потъналия в мистериозна липса на информация McLaren BP23 - своеобразни пистови наследници на триото 918 Spyder, LaFerrari и McLaren P1.

 

Първородната Godzilla!