Всичко, което знаем за бъдещата суперкола на Toyota GR Super Sport

  • Галерия с първите 4 снимки на Toyota GR Super Sport Галерия с първите 4 снимки на Toyota GR Super Sport

22 Jun 2018

Toyota обяви, че ще прави суперкола веднага след победата си в Льо Ман. Но не каза нищо повече… Постепенно разбрахме някои любопитни подробности, които ни карат да се вълнуваме все повече. Явно проектът е развиван, откакто Toyota е получила данни, че от 2020 г. в Льо Ман ще има клас за хиперколи - близки до серийните версии машини от ранга на Aston Martin Valkyrie, McLaren BP23 и Merc-AMG Project One. Новата суперкола на Toyota в голяма степен ще използва техниката на победителя от “24-те часа” TS050, което означава, че ще бъде хибрид, разбира се. Засега концептуалният модел се казва GR Super Sport и използва бензинов 2,4-литров битурбо V6 в комбинация с електромотори за общо 1000 к.с.

Шефът на състезателния отбор Toyota Gazoo Racing Шигеки Томояма разкрива, че планът е все повече технологии от Световния шампионат за издръжливост да влизат в серийното производство. Защото в момента няма много общо между хибридния Yaris и машината, с която Алонсо и компания спечели Льо Ман.

Ясно е, че ще мине доста време, докато стигнат до Yaris, но голяма новина е дори това, че тези технологии започват пътя си към серийните автомобили. И това звучи много обещаващо. И адски бързо! Нямаме търпение да видим как ще изглежда производствената версия!

Повече за новия клас на FIA за WEC ще откриете, ако цъкнете на този пистов McLaren Senna

Първородната Godzilla!