Nissan GT-R50 е 720-конна „торта“ за 50-ата годишнина на GT-R и Italdesign

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

02 Jul 2018

Две култови имена, които навършват половин век именно през 2018-та. Повод, от който е тръгнала далеч нелошата идея за първото сътрудничество между Italdesign на Джорджето Джуджаро и Nissan. Колата е кръстена GT-R50 и изглежда страхотно.

Италианците са доизострили и без това острия дизайн на GT-R R54. Покривът е спуснат с 53 мм, а зад предни гуми са изваяни „самурайски остриета“ за оттичане на въздуха. Промените по екстериора са доста явни, както вътре в салона, където таблото изглежда доста по-хармонично.

Задвижването? Познатия 3,8-литров V6 VR38DETT, който е оптимизиран за 720 к.с. и 780 Нм. Тягата се менажира от 21-инчови Michelin Pilot Super Sport, окачването е адаптивно с Bilstein компоненти, а спирачките са Brembo с по 6 бутала отпред.

Разгледайте галерията, вижте и видеото, след което може да кликнете на двете допълнителни картики в материала. Те ще ви отведат до още две произведения на Italdesign – прекрасния Volkswagen W12 Concept и Italdesign Zerouno, което е базирано на Audi R8 V10 plus.

Първородната Godzilla!