Audi RS 5 е най-елегантният шутинг брейк на тази планета


09 Jul 2018

Audi прави едни от най-агресивните и бързи комбита на пазара (справка с това A6 Avant, а също с RS 6, и едно тунинг предложение: RS4-R Avant), но това тук не е точно комби. Шутинг брейк е онази порода автомобили, която представлява смес между двуврато купе и комби - някога смятани за идеални за лов, днес този тип автомобили по-често разнасят стикове за голф и се перчат по конкурси за елегантност. А това тук дори не е истинско, а само една скица. От която обаче ни потичат лигите.

Създадено е от някой си RainPrisk и предлага вградени в каросерията изпускателни накрайници, чифт спойлери в задната част, драматичен дифузьор и състезателни гуми върху епични по размер джанти.

В случай, че под капака не е пипано, би следвало задвижването да е поверено на 2,9-литров V6 с 450 к.с. и 600 Нм, катапултиращи нещото до 100 км/ч за 3,9 секунди по пътя към максимална скорост от 280 км/ч.

Не пропускайте теста ни на новото A7! Апетитно видео, в което Монев показва, че е невеж по математика, но силен по история... 

 

Много практичен и интересен!