Audi подкрепя жените шофьори

  • Галерия с 18 снимки Галерия с 18 снимки

16 Jul 2018

Преди броени дни стартира кампанията “Audi подкрепя жените шофьори” с началото на курс за майсторско шофиране, организиран със съдействието на Jekov Rally School. Мастър класът се проведе в базата на рали училището и включваше теоретична част, както и практически упражнения с инструктор Васил Жеков - дългогодишен автомобилен състезател и собственик на школата, заедно със своя баща Павел Жеков. Инициативата беше популяризирана с интернет и радио кампания, която мотивира жените шофьори да вярват повече в своите умения и ги подканва да се запишат в майсторския курс, за да бъдат по-спокойни и по-информирани на пътя.

Първите участнички, които посетиха курса, преминаха през обстойна теоретична част, а след това им бяха показани основни ситуации, в които шофьорите най-често правят грешки и губят контрол над автомобила. Въпреки дъждовното време, всяка от участничките имаше възможност да седне зад волана на специално пригодения за целта автомобил и под умелото ръководство на Васил Жеков да опита да го овладее.

Курсът стартира с три участнички. Мая Цонева, Деси Николаева и Мира Стойчева получиха грамоти от Audi и си тръгнаха не само с нови знания за безопасното майсторско шофиране, но и с огромни усмивки.

Лукс от Китай!