Вече официално: Audi TT 2019 - 20 години по-късно

  • Галерия с 12 официални снимки Галерия с 12 официални снимки
  • Текстилният покрив продължава да е запазена марка на TT Текстилният покрив продължава да е запазена марка на TT

19 Jul 2018

Неусетно минаха 20 години от появата на TT. Все още е рано за изцяло нов модел, но Audi реши, че две десетилетия след дебюта на колата, симпатичното купе заслужава освежаване. Само часове след изтеклите снимки вчера, Audi пусна официално инфо и богата галерия на обновеното TT. Колата е получила по-големи отвори за охлаждане и “триизмерна” предна решетка. Промени има и по пакета S line, сдобил се с ефектен сплитер, вертикални отвори за охлаждане, черна радиаторна решетка и по-широк дифузьор. Фаровете могат да се поръчат с диодна или Martix LED технология. Нови са цветовете Cosmos Blue, Pulse Orange и за моделите S line - Turbo Blue. Джантите са с размери от 18 до 20 инча.

При двигателите промените изглежда се състоят само в отпадането на дизела, който никой не купуваше. Обновеното TT идва с 6-степенна ръчка или опционален 7-степенен автоматик с два съединителя.

В интериора почти няма промени. 12,3-инчовият виртуален кокпит заслужено играе главната роля и продължава да е една от любимите ни инголщатски играчки. Цените на купето ще стартират около 35 000 евро, а TT Roadster ще стартира с около 2500 евро нагоре.

Може би предпочитате нещо по-потентно от Audi? Вижте какво може да предложи това R8:

 

Първородната Godzilla!