Toyota Corolla Touring Sports е апетитно парче, което казва чао на дизела

  • Галерия с първите 4 снимки на новия модел Галерия с първите 4 снимки на новия модел
  • Хечът и комбито имат обща смръщена предница Хечът и комбито имат обща смръщена предница
  • Големият екран високо пред погледа на водача е полезна опция. Препоръчваме. Големият екран високо пред погледа на водача е полезна опция. Препоръчваме.
  • Тук ще се возят лабрадори. И планински бегачи. Тук ще се возят лабрадори. И планински бегачи.

04 Sep 2018

Надяваме се, че не сте пропуснали новината: името Corolla се завръща, Auris остава в миналото, когато става въпрос за компактния модел на Toyota. И ето ви още една - от днес светът има нова Corolla комби. Казва се Touring Sports, макар да е повече туринг, отколкото спорт. Японският модел ще дебютира на автосалона в Париж след точно месец (4-14 октомври 2018) и трябва да ви харесва, защото е правен от европейци за европейци, хвалят се от Toyota. Или по-скоро от белгийци за европейци, ако трябва да сме прецизни. Corolla Touring Sports идва с внушителен багажник от 598 литра (когато проверихме последно, това беше много).

Ако следите новините за Toyota напоследък, сигурно сте чули и друга - че компанията спира да продава дизели в Европа. Жалко, защото на това комби много би му отивала една турбинирана нафта. Така или иначе изборът ви се свежда до 1,2-литрова бензинова машина със 116 к.с. или някой от двата хибрида - 1,8-литров с електромотор и 122 к.с., или двулитров с електромотор и 180 к.с.

 

Първородната Godzilla!