Peugeot e-LEGEND е прекрасна концепция с 456 коня, прибиращ се волан и огромен 49-инчов дисплей

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

20 Sep 2018

Peugeot правят все по-яки автомобили и това е супер. Като показаното през юни Peugeot 508 SW например, чиито врати нямат рамки (всички искаме такива, ясно е) и което прилича на… Ferrari, а сега това e-LEGEND Concept.

Колата е 4,65 м дълга, изключително стилна и изпълнена в ретро дух с интерпретации на Peugeot 504 Coupé. Французите наистина заслужават похвала и искрено се надяваме тази кола да влезе в серийно производство или поне под някаква форма.

Основен акцент в концепцията е неговата „свързаност“ и дигиталните забавления. За целта таблото реално представлява голям 49 инча дисплей, към който пътниците имат пълна видимост, благодарение на прибиращия се волан. Последното се случва в един от двата автономни режима на каране ‘Soft’ и ‘Sharp’, докато другите два ‘Legend’ и ‘Boost’ карате вие, като на таблото се появява дигитална версия на уредите на 504 Coupé, Яко.

Задвижването? То е чисто електрическо и е на двете оси. ел. моторите генерират обща мощност от 456 к.с. и 800 Нм, достатъчни за ускорение от 0-100 км/ч за под 4 секунди. Батерията е с капацитет 100 кВтч, като по данни на Peugeot, едно пълно зареждане (безжично) стига за около 600 км пробег, а 25 минути ви гарантират 500 км.

Гледайте видеото, разгледайте галерията, след което може да кликнете на това яко 'stance' Peugeot 505.

Първородната Godzilla!